Lax i ugn!
2012-01-16 | 11:06:47 |
Kategori: Pictures |
1 kommentarer
Gräddkokad lax i ugn med Philadelphiaost.
Jag går aldrig efter mått, speciellt inte när jag hittar på ett recept själv. Man brukar se själv hur mycket svamp&sås man vill ha!
4 Personer
Fyra bitar frysta laxfileér
Grädde
Svamp (Burksvamp eller färska champinjoner, spelar ingen roll)
Persiljesmör eller Philadephiaost (paprika&örter)
Kryddor (Grillkrydda, svartpeppar, vitpeppar och salt)
Pasta eller potatismos (Jag valde tagliatelle, tyckte det blev lite lyxigare!)
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. När laxen är lite halvtinad lägger du den i formen och kryddar med salt och peppar. Kan även ta citronpeppar om det är något du har hemma.
Eftersom detta var första gången jag testade detta, eller hittade på receptet, så använde jag både persiljesmör och philadelphia ost, det blev jätte gott. Men man kan välja vilket man helst vill ha om man tycker det blir för mycket med både och.
3. Lägg små bitar med persiljesmör på varje laxbit/philadephiaost. Se till att det inte ramlar av direkt, utan "tryck fast" det lite.
4. Häll på grädde, välj själv mängd. Jag tog tills man såg ca 1 cm av laxen ovanför grädden, försvann en del grädde efter det varit i ugnen, så var inte rädd för att ta för mycket!
5. Krydda gräddsåsen med grillkrydda och svartpeppar.
6. Till sist hällde jag på champinjoner i grädden för att den skulle få lite mer smak!
7. In i ugnen med formen, passa det så grädden inte kokar över!! (Smart nog som jag är tog jag inte tiden, går aldrig efter tid..) Titta på laxen och se så den är genomstekt, då är det färdigt! Skulle chansa på att min kanske var inne i ca 25 minuter.
8. Koka tagliatelle till och gör en god sallad!
(Vill du inte ha pasta kan du självklart ta vad du vill till!)
Underbart gott!
Jag går aldrig efter mått, speciellt inte när jag hittar på ett recept själv. Man brukar se själv hur mycket svamp&sås man vill ha!
4 Personer
Fyra bitar frysta laxfileér
Grädde
Svamp (Burksvamp eller färska champinjoner, spelar ingen roll)
Persiljesmör eller Philadephiaost (paprika&örter)
Kryddor (Grillkrydda, svartpeppar, vitpeppar och salt)
Pasta eller potatismos (Jag valde tagliatelle, tyckte det blev lite lyxigare!)
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. När laxen är lite halvtinad lägger du den i formen och kryddar med salt och peppar. Kan även ta citronpeppar om det är något du har hemma.
Eftersom detta var första gången jag testade detta, eller hittade på receptet, så använde jag både persiljesmör och philadelphia ost, det blev jätte gott. Men man kan välja vilket man helst vill ha om man tycker det blir för mycket med både och.
3. Lägg små bitar med persiljesmör på varje laxbit/philadephiaost. Se till att det inte ramlar av direkt, utan "tryck fast" det lite.
4. Häll på grädde, välj själv mängd. Jag tog tills man såg ca 1 cm av laxen ovanför grädden, försvann en del grädde efter det varit i ugnen, så var inte rädd för att ta för mycket!
5. Krydda gräddsåsen med grillkrydda och svartpeppar.
6. Till sist hällde jag på champinjoner i grädden för att den skulle få lite mer smak!
7. In i ugnen med formen, passa det så grädden inte kokar över!! (Smart nog som jag är tog jag inte tiden, går aldrig efter tid..) Titta på laxen och se så den är genomstekt, då är det färdigt! Skulle chansa på att min kanske var inne i ca 25 minuter.
8. Koka tagliatelle till och gör en god sallad!
(Vill du inte ha pasta kan du självklart ta vad du vill till!)
Underbart gott!
Kommentarer
Postat av: chanette
hittade en blogg från en teje som bor i sjöbo
petras.blogg.se
Trackback